Terug naar overzicht

Wat je moet weten over huisdierenverzekeringen als je oppas bent

07 augustus 2024

Ga je binnenkort voor het eerst oppassen op de hond of kat? Dan weet je maar al te goed dat dit soms een beetje spannend kan zijn. Je moet een nieuwe band opbouwen met het beestje, de behoeften goed begrijpen en wennen aan het ritme met voeding en uitlaten. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat je hier goed op voor bent bereid. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht wat te doen tijdens een ongeval of als het beestje plotseling ziek raakt? Je komt er meer over te weten in dit blog. 

Breng goed in kaart wat er allemaal wel en niet is verzekerd als je op gaat passen

Veel baasjes kiezen ervoor om een basisverzekering af te sluiten, zoals een huisdierverzekering van Univé. Dat is eigenlijk niet zo gek, want deze verzekering dekt tal van kosten. En dat is voor jou als oppas natuurlijk een erg prettige gedachte. Met een basisverzekering worden de volgende kosten vergoed:

  • Operaties
  • Inslapen
  • Dwang- en sondevoeding
  • Consult bij de dierenarts (bij een ongeval, ziekte of aandoening)
  • Onderzoeken
  • Behandelingen
  • Geregistreerde geneesmiddelen
  • Bloedtransfusie
  • Medische hulpmiddelen en second opinion
  • Tumoren, chronische ziekten en allergieën

Houd altijd de eigen bijdrage van het baasje in gedachten in het geval van spoed

Of het baasje nu heeft gekozen voor een hondenverzekering of een kattenverzekering. Beide basisverzekeringen kunnen altijd nog verrijkt zijn met een aanvullende verzekering. Wat de reden daarvoor is, kan enorm verschillend zijn. Denk daarbij aan ouderdom of als het baasje gewoon zeker wil zijn van het beste van het beste. Gebitszorg en beweegzorg zijn daar twee goede voorbeelden van. Krijg je te maken met een declaratie? Dan is er een eigen bijdrage van 20%, om wat voor soort behandeling het ook gaat. Wel zo handig om te weten natuurlijk.

Ga je voor het eerst oppassen? Bespreek alvast wat je van de huisdierenverzekering kunt verwachten

Je hebt het goed gelezen. Op het gebied van de huisdierenverzekeringen is er enorm veel mogelijk. Ga je binnenkort voor het eerste oppassen? Of dat nu een enkele dag is of een complete week, het is altijd een goed idee om de verzekering een keer door te spreken met het baasje. Hierdoor kom je tijdens het oppassen niet voor gekke verrassingen te staan en weet je precies hoe je moet handelen in geval van nood. 

Huisdierenoppas Blog

  • Dit is wat je moet weten wanneer je een hondenverzekering wilt afsluiten

    Wat moet je doen wanneer je hond plotseling ernstig ziek raakt of in een ongeluk belandt? Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig, maar de kosten kunnen razendsnel oplopen. Voor deze reden is het belangrijk dat je ook een verzekering afsluit die dit kunt dekken. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten rondom een hondenverzekering.

    09 september 2024
  • Wat je moet weten over huisdierenverzekeringen als je oppas bent

    Ga je binnenkort voor het eerst oppassen op een huisdier? Dan weet je maar al te goed dat dit soms een beetje spannend kan zijn. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat je hier goed op voor bent bereid.

    07 augustus 2024
  • Hier wordt jouw kat nou echt gelukkig van!

    Wat maakt een kat echt gelukkig? In dit artikel nemen we je mee en delen we tips om jouw kat de gelukkigste op aarde te maken.

    22 april 2024