Terug naar overzicht

Hoe je hond voorbereiden op het logeerpartijtje bij de Hondenoppas

18 mei 2019

Je hebt via www.huisdierenoppas.nl de beste hondenoppas voor je hond gevonden en een geweldige eerste ontmoeting gehad waarbij je direct een klik voelde tussen jouw hond en de hondenoppas. Wat is jullie volgende stap? Je hond afzetten bij het huis van je oppas natuurlijk! Maar voordat je het eten, de halsband en de mand van je vriend bij elkaar hebt gepakt om de deur uit te gaan, overweeg dan eerst deze paar extra stappen door te nemen om je hond klaar te maken voor een perfecte ervaring met de huisdieroppas.

Om de tijd van je hond samen met de hondenoppas zo comfortabel, leuk en zorgeloos mogelijk te maken, hebben we een paar tips samengesteld om jezelf, je huis en je hond klaar te maken voor het logeerpartijtje.

 

Je hond uit logeren

Hondenoppas gezocht voor de vakantieJe hond naar de hondenoppas brengen, kan een spannende ervaring voor jou en zeker voor je hond zijn. Het zal een vreemde tijd zijn nadat je de deur achter je dicht hebt gedaan. Om verlatingsangst bij je hond te minimaliseren (meestal alleen op de eerste oppasdag), hierbij een aantal handige trucjes 

Om te beginnen is het verstandig om zoveel mogelijk informatie over je huisdier met je huisdierenoppas te delen voordat het verblijf begint, inclusief tips over hoe je je hond het beste kunt opvrolijken. Bijvoorbeeld iets simpels om lekker te gaan spelen in de tuin.

Naast de goede communicatie met je oppas, zijn hier enkele extra stappen die je kunt nemen om je voor te bereiden op het uit handen geven van je hond:

Zorg ervoor dat je hond een naamlabel aan zijn halsband heeft en dat deze informatie up to date is. Dit is natuurlijk ook een goede tip voor als je in je eigen huis bent, maar vooral wanneer je hond bij de hondenoppas gaat logeren. Zorg ervoor dat de halsband van je hond veilig om zijn nek is bevestigd en het een naamlabel bevat met contactinformatie voor noodgevallen. Als uw hond gechipt is, zorg er dan voor dat uw oppas hier dan van op de hoogte is en dat de informatie op de chip up-to-date is. De informatie van de chip kunt u wijzigen op de website: NDG.nl

Vul een tas met zijn lievelingsspeelgoed en andere herkenbare en fijne spullen: omdat je hond uit logeren is, wil dat nog niet zeggen dat hij de dingen die hij het leukst vindt, moet missen. Vul de tas met lekkere traktaties, zijn favoriete speelgoed en een comfortabel bedje of deken waar je hond zich vertrouwd op zal voelen tijdens het logeren bij de oppas.

Belangrijk is om de voedingsinstructies op te schrijven: zet hierin welk voer, hoe vaak en wat voor traktaties jouw hond altijd krijgt. Als je hond medicatie nodig heeft, zorg dan dat je de hoeveelheden en het toedienen hiervan opschrijft op hetzelfde schema. Ook al hebben jullie dit allemaal al besproken tijdens de kennismaking, zorg er dan toch voor dat je hondenoppas deze instructies over de dagelijkse behoefte van je hond, op papier krijgt. Dit kun je allemaal netjes invullen op het Huisdierenoppas.nl intakeformulier wat wij u gratis aanbieden.

Laat contactinformatie voor noodgevallen achter: noteer de dierenarts waar je hond bekend is en geef de naam en het telefoonnummer van een vriend of familielid als nood contact.  (indien de oppas jou niet kan bereiken tijdens een noodgeval). Ook dit kun je noteren op het Huisdierenoppas.nl intakeformulier.

 

Hoe je de hondenoppas kunt helpen 

Hondenoppas zoeken in de buurt Om onzekerheid van uw hond te minimaliseren, moet u voldoende tijd besteden om de huisdierenoppas en uw hond aan elkaar te laten wennen. Indien de oppas bij u in huis zit is een uitgebreide rondleiding door het huis belangrijk. Zodat de hondenoppas weet waar alle belangrijke items voor uw hond gevonden kunnen worden. Een huisdierenoppas die zich relaxt voelt en op de hoogte is van de behoeften van uw hond, straalt dit uit naar uw hond, wat weer zorgt voor een veel gelukkigere belevenis voor uw hond.

 

Hier zijn enkele extra stappen om je huis voor te bereiden op de huisdierenoppas:

Noteer de huisregels voor je oppas: zorg dat je huisdierenoppas goed op de hoogte is van huisregels, inclusief het voederschema van je huisdier, het aantal vereiste wandelingen en dingen die je huisdier wel of niet mag doen in en rond het huis. (dat wil zeggen, wel of niet op de bank, in de slaapkamer, in de keuken enz.).

Zorg dat het voedsel en andere dierenbenodigdheden op een centrale plek liggen: dit om voeren en wandelingen voor uw huisdierenoppas zo gemakkelijk mogelijk te maken. De oppas moet gemakkelijk toegang hebben tot alle items die uw huisdier nodig heeft terwijl u weg bent. Dingen zoals medicijnen, eerste hulpgoederen, kattenbakgrind, vers stro, handdoeken voor modderige poten of de regenjas van uw hond moeten allemaal gemakkelijk te vinden zijn.

Noteer de naam en contactgegevens van uw dierenarts overzichtelijk op het Huisdierenoppas.nl intakeformulier. Geef uw huisdierenoppas de contactgegevens van uw dierenarts in het geval dat er zich tijdens uw afwezigheid medische problemen voordoen met uw huisdier. Zorg er ook altijd voor dat uw huisdierenoppas van de medische geschiedenis die mogelijk belangrijk is, op de hoogte is. Zelfs als uw huisdier op dit moment niet ziek is. Wat normaal is voor de ene hond kan een groot probleem zijn voor een andere. Bijvoorbeeld sporadische kreupelheid, braken of diarree, of andere symptomen die nog weleens kunnen voorkomen bij uw huisdier. Zorg ervoor dat uw huisdierenoppas weet waar hij op moet letten.

Geniet van uw vakantie en vraag de hondenoppas, kattenoppas, knaagdierenoppas of reptielenoppas altijd om leuke foto’s te sturen tijdens het oppasverblijf! Voor u het weet is uw vakantie weer om en kunt u uw huisdier weer in de armen sluiten. Meer tips kunt u vinden op de pagina tips voor baasjes

Lees ook de blog: Kattenoppas aan huis. Waar moet ik als eigenaar op letten?

 

Huisdierenoppas Blog