Help! Ik krijg een oppashond. | Tips & tricks
Terug naar overzicht

Help! Ik krijg een oppashond.

19 oktober 2024

Het moment is daar: je vriend, familielid of buur heeft je gevraagd om op hun hond te passen. Of je gaat via Huisdierenoppas.nl op een hond passen. Je bent enthousiast, maar ook een beetje nerveus. Wat moet je doen? Geen zorgen, met een beetje voorbereiding en veel liefde wordt het een geweldige ervaring!

 

Voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is belangrijk als je een oppashond in huis krijgt. Begin met het verzamelen van informatie over de hond. Vraag de eigenaar naar de dagelijkse routine, eetgewoonten, favoriete speeltjes en eventuele medische behoeften. En vraag ook zeker of de hond verzekerd is. Een hond verzekeren is namelijk niet ongebruikelijk.

 

Eten en drinken

Zorg ervoor dat je weet wat de hond eet en dat er ook genoeg voer is voor de periode dat je op de hond past. Vraag naar de hoeveelheid en het type voer. Water drinken is erg belangrijk, vergeet niet om de drinkbak regelmatig te verversen.

 

Speelgoed

Honden houden van spelen en houden zeker van hun eigen speeltjes. Zorg ervoor dat je een paar favoriete speeltjes en een comfortabel plekje hebt waar de hond zich kan terugtrekken. Dit helpt de hond zich sneller thuis te voelen.

 

Wandelen

Honden houden van routine. Vraag naar het uitlaatschema en de favoriete wandelroutes van de hond. Honden zijn gewoontedieren en zullen zich meer op hun gemak voelen als de routine gevolgd wordt.

 

De eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting met je oppashond is spannend. Zorg ervoor dat de ontmoeting rustig verloopt. Laat de hond aan je snuffelen en rustig acclimatiseren aan je aanwezigheid. Forceer geen contact en laat de hond in zijn eigen tempo wennen.

Beloon de hond met snoepjes en complimenten voor goed gedrag. Dit helpt de hond om positieve associaties te vormen met jou en zijn nieuwe omgeving.

 

Veiligheid voorop

Veiligheid is belangrijk wanneer je op een hond past. Zorg ervoor dat je huis hondvriendelijk is. Verwijder gevaarlijke objecten en zorg ervoor dat de hond niet bij giftige planten of schoonmaakmiddelen kan komen. Weet waar de dichtstbijzijnde dierenarts is en zorg ervoor dat je het medische dossier van de hond bij de hand hebt voor noodgevallen.

 

Verzekering?

Weet of de hond die je oppast verzekerd is. Een goede hondenverzekering kan onverwachte kosten dekken als er iets gebeurt. Bij OHRA vind je goede opties voor zowel honden- als kattenverzekeringen.

 

Geniet van de tijd samen

Het oppassen op een hond kan een geweldige ervaring zijn. Geniet van de tijd die je met de hond doorbrengt. Speel spelletjes, maak lange wandelingen en geniet van de onvoorwaardelijke liefde en vriendschap die een hond kan bieden.

Het oppassen op een hond is een avontuur vol liefde en plezier. Met de juiste voorbereiding, geduld en liefde, wordt het een ervaring om nooit te vergeten. Veel plezier met je oppashond!

 

 
Huisdierenoppas Blog

  • Help! Ik krijg een oppashond.

    Ga je oppassen op een oppashond? Lees hier handige tips voor een succesvolle oppaservaring, van voorbereiding tot routine. Ontdek hoe leuk oppassen kan zijn!

    19 oktober 2024
  • Dit is wat je moet weten wanneer je een hondenverzekering wilt afsluiten

    Wat moet je doen wanneer je hond plotseling ernstig ziek raakt of in een ongeluk belandt? Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig, maar de kosten kunnen razendsnel oplopen. Voor deze reden is het belangrijk dat je ook een verzekering afsluit die dit kunt dekken. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten rondom een hondenverzekering.

    09 september 2024
  • Wat je moet weten over huisdierenverzekeringen als je oppas bent

    Ga je binnenkort voor het eerst oppassen op een huisdier? Dan weet je maar al te goed dat dit soms een beetje spannend kan zijn. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat je hier goed op voor bent bereid.

    07 augustus 2024