Terug naar overzicht

Dit is wat je moet weten wanneer je een hondenverzekering wilt afsluiten

09 september 2024

Een hond is meer dan alleen een huisdier: het is een maatje voor het leven, een waardevol onderdeel van de familie en een bron van onvoorwaardelijke liefde. Het is dus belangrijk dat je zorgvuldige aandacht geeft aan dit beestje en dat je er ook alles aan doet om het goed te verzorgen. Maar wat moet je doen wanneer je hond plotseling ernstig ziek raakt of in een ongeluk belandt? Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig, maar de kosten kunnen razendsnel oplopen. Voor deze reden is het belangrijk dat je ook een verzekering afsluit die dit kunt dekken. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten rondom een hondenverzekering.

Een hondenverzekering: wat houdt het in?

Een Figo hondenverzekering zorgt ervoor dat een deel van je onverwachte dierenartskosten gedekt worden. Het is dus in principe een ziekteverzekering, maar dan specifiek voor honden. Bezoeken aan de dierenarts kunnen al gauw oplopen tot duizenden euro’s, dus het is dan wel zo fijn als je hierop kan besparen. De dekkingen van hondenverzekeringen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. In het algemeen worden verplichte behandelingen, zoals vaccineren of het ontwormen van je honden, niet gedekt. Daarnaast worden vaak ziektes die al bekend zijn bij de hond (en die er al waren voordat je een verzekering afsloot) ook vaak niet gedekt. Echter kan dit verschillen per verzekeraar, dus het is handig om dit altijd te checken.

De voordelen van het afsluiten van een hondenverzekering

Een FIGO huisdierenverzekering voor honden beschermt je tegen hoge dierenartskosten wanneer je hond ziek raakt, verwondingen oploopt of geopereerd moet worden. Er zijn ook nog andere voordelen naast het voorkomen van onverwachte kosten gerelateerd aan ziekte, waardoor je zelfs nog meer geld kan besparen. Bij veel voorkomende problemen zoals oorontsteking, maag-darmontsteking of jeuk kun je zelfs een groot deel van de kosten terugbetaald krijgen. Bij sommige dierenverzekeringen kun je zelfs honderden euro’s per schadegeval terugbetaald krijgen. Door het verzekeren van je hond hoef je soms ook niet te kiezen tussen de behandeling en de kosten, waardoor je het beste kunt kiezen voor je huisdier. Daarnaast dekken sommige verzekeringen ook niet-medische kosten, zoals reis annuleringen of verblijven.

Waar je op moet letten wanneer je een hondenverzekering afsluit

Een hondenverzekering biedt dus talloze voordelen voor jou en je huisdier, dus het is belangrijk dat je goed op bepaalde valkuilen let voordat je er eentje afsluit. Een veelvoorkomende misvatting rondom verzekeringen is dat het alles dekt, maar dat is dus zelden het geval. Let er dus op wat een verzekering precies dekt, zodat er geen onverwachte kosten op je bord komen. Daarnaast kan de premie van je verzekering jaarlijks stijgen, vooral wanneer je hond steeds ouder wordt. Sommige verzekeraars stellen ook limieten aan bepaalde behandelingen en medicijnen. Check dus ook elk jaar of je huidige verzekering nog steeds aansluit op de behoeften en de gezondheid van je huisdier.

Huisdierenoppas Blog

  • Dit is wat je moet weten wanneer je een hondenverzekering wilt afsluiten

    Wat moet je doen wanneer je hond plotseling ernstig ziek raakt of in een ongeluk belandt? Een bezoek aan de dierenarts is dan nodig, maar de kosten kunnen razendsnel oplopen. Voor deze reden is het belangrijk dat je ook een verzekering afsluit die dit kunt dekken. In dit artikel gaan we dieper in op alles wat je moet weten rondom een hondenverzekering.

    09 september 2024
  • Wat je moet weten over huisdierenverzekeringen als je oppas bent

    Ga je binnenkort voor het eerst oppassen op een huisdier? Dan weet je maar al te goed dat dit soms een beetje spannend kan zijn. Het is dan wel een erg fijne gedachte dat je hier goed op voor bent bereid.

    07 augustus 2024
  • Hier wordt jouw kat nou echt gelukkig van!

    Wat maakt een kat echt gelukkig? In dit artikel nemen we je mee en delen we tips om jouw kat de gelukkigste op aarde te maken.

    22 april 2024